Två fingar och ett knä

Vi förlorade matchen i lördags, hela 5-2 blev det. Infogar från min träningsdagbok längst ner för den som verkligen bryr sig om hur fan det gick till. Kan dock sägas att marginalerna inte är på vår sida just nu, det går via benskydd in, returer som studsar fel, bollar i ansiktet osv... kika längst ner!

Har precis kommit hem från träning. Har ont. Troligen har jag en spricka i vänster lillfinger, det gör minst ont. Stukade höger långfinger på träningen i morse, det gör hyffsat ont. Fick dessutom ont i vänster knä i morse, det gör ondast. Frågan är om det härrör från smällen jag fick på matchen, eller om det helt enkelt är "hopparknä" då vi körde mycket hopp i morse, eller en kombination... Borde inte vara smällen, för det är inte uppsvullet utan mer punkt smärta på utsidan lixom.. känner igen det, tror jag haft det förut... hmm..

Fick besök i helgen av min far och min bror och syster elin. Det var jätte kul att de kom och vi gick ut och åt en trevlig middag på kvällen. Tyvärr kunde vi inte bjuda på en seger, men så är det...

Nedan följer referat över insläppta mål:


Första halvlek.
Vi gör 1-0. De har inget före det.
1-1: Situation till höger i boxen där Larsen har full koll, men halkar, killen kommer fri, jag ut, täcker bra, han tar en tåpaj som är hård mellan benen, går via mitt benskydd och in. otur, men även lite paff att han fick läget.

1-2: Hörna där de trycker in allt på linjen, jag kommer ingenstans, bollen slås mot bakre, dätter ner på 5m och de trycker in den via min kind och axel i mål.

1-3: Konstig situation. Kommer en långboll som ser ut att gå in i boxen, jag tänker gå ut, men bollen stannar i vinden och Tangen är där och verkar ha full koll. Han torskar duellen och de nickar den fram till en fri forward på hörnet av 5m och han nickar den i en båge i bortre hörnet. Otagbart. Dock skulle jag följt min magkänsla och gått ut på den första och boxat den bort, bollen var troligen på linjen, då det hade väl gått.

Andra halvlek:
vi gör 2-3 och har bra koll på matchen.
2-4: Slarv i backlinjen, de vänder ut o in på alla och tillslut kommer bollen till en fristående spelare strax innanför 16m, jag ut i full fart, han skjuter hårt mot mitt högre nedre hörn, jag tar bollen på fingerspetsen och styr den bakåt mot utsidan av målet, jag upp direkt men deras forward är först på boll och stöter in den. Märkligt att jag är den förste av våra spelare som kommer på returen... är en halvmeter ifrån han..
2-5 direkt efter (typ 83:e minuten) . Helt plötsligt friläge innanför 16, den här bör jag göra bättre på. Går inte ut tillräckligt och pressar honom, han vinklar upp den i bortre krysset, färdigt. Hade jag gått ut direkt så hade det varit kamp om boll och han hade blivit stressad...

Lörenskog hemma idag

Har klivit upp för en timma sen. Ska iväg på träning nu kl 10. Hem, slappa, äta, ladda. Match kl 1600.

Lörenskog har gjort minst mål i serien men även släppt in minst. Tror på en jämn match idag där en udamålsseger eller ett oavgjort resultat kommer stå på tavlan när matchen är slut.

Tror faktiskt att vi kommer vinna, men det blir inte med mycket, 1-0 eller 2-0. Kan iofs inte tro att vi ska torska, för då tar det hus i helvete =)

Far, syster och bror är i trakterna för att se matchen. Ska ut och käka sedan, blir kul.

Sporadiskt skrivande pga laddad kropp. :)

Jele!

Sliten

5 träningspass på 3 dagar, intensiteten har höjts och benen är lama.

Idag var första dagen på länge som solen tordes dyka upp, var kanon väder hela dagen tills vi började vår extra träning vid 5, det tog en kvart, sen var det skyfall hela träningen nästan.

Har precis kommit upp från en grillning nere hos Fredriksen, gott som vanligt. Ska nu spendera resten av kvällen med att städa lite.

Får besök av "the ladiesman" imorn, ska visa han Norge, eller ja, Moss iaf. Sen kommer dessutom farsan förbi på lördag sägs det.

I övrigt inte så mycket att berätta om, lite stressigt på jobbet idag...

Börjat snacka lite mer konkret om kontraktsförlängning också, får väl se hur det blir med saker o ting.


Tromsö by night, or was it daytime?

Kom hem igår från en resa till Tromsö med övernattning. Tyvärr så blev inte resan lika kul som det borde blivit då vi förlorade mot Skarp med 4-2, helt bedrövligt.

Det märks att vi inte tränat någonting på defensiven, det uppstår konstiga situationer och vi har enorma problem med att hålla ihop lagdelarna. De löpte helt enkelt rakt igenom vårt mittfält och kom till en hel del farliga lägen.

Vi å andra sidan skapade kanske en målchans under spelet men ett par tre på fasta situationer, det var även på fasta som målen kom.

De två första målen borde jag kunnat gjort nått åt, om jag fått mer än en kvart till att värma upp på det vill säga. Var inte alls klar till match när det blåstes igång, inte blev det bättre av att jag första 10-15 minuterna fick stå helt sysslolös. Andra målet borde jag gått ut på och avvärjt, men den konstiga konstgräsplanen och det hällande regnet gjorde det svårt att bedömma bollens hastighet.

Hur som helst så gjorde jag en helt okay match, endast andra målet som sagt. Gjorde dessutom en "omöjlig" räddning i andra halvlek där de spelar snett inåt bakåt till en fri spelare mellan 5m och straffpunkten, han drar till allt han kan högt i mål och jag förflyttar mig fort och slänger mig och tippar den över.

Återigen en match där motståndaren gör 4 mål inne i vår box. Har inte släppt in ett mål utanför straffområdet iår...

Fyller upp här nedan med lite bilder sedan...

Tromsö i helgen

Då var det dax igen, ännu en flygresa norrut för att se det vackra landskapet samt även ta 3 poäng.

I helgen är det Skarp som står för motståndet och de spelar sina matcher på Tromsdalen i Tromsö. Vi åker upp imorgon tidigt, spelar match, sover över, tränar på Afheim (TIF's hemma arena) och sen blåser vi ner igen. Lättplanerad helg om vi säger så... :)

Efter helgen så händer något som jag längtar till, jag får köra bil i det här landet igen!! Jippi! Men säg den lycka som varar då jag ska in till tinget nån gång framöver och försöka argumentera mig fri ;) Det positiva är väl att det lär ta ett tag innan nästa period utan körkort...

Idag laddar vi för fullt inför match genom att kolla på den brittiska komediserien "Peep show", kan klart rekomenderas, checka in www.alluc.org för att kika på den direkt på nätet.


Torsk på tallin

Igår så förlorade vi träningsmatchen mot Moss. Slutresultatet skrevs till 3-1.

Första halvlek var bra från oss och mig, var stabil och bra i luften. I andra så tog de över betydligt och fick fler chanser. De får två mål som jag väl tycker att jag kanske borde kunna ta, men men...

Kan meddela att första halvlek kändes som att vi spelade i 70 minuter. Så bra form var jag i... Andra ville jag inte ens spela, var helt trött :)

Har ledigt idag, tänkte åka ner till Gothia men tågen gick inte i några bra tider plus att det kostade lite för mycket för att vara värt en dags tripp... skulle varit billigare att köra bil.. . . . .


Träningsmatch ikväll

Ikväll är det träningsmatch mot MFK. Förvisso deras b-uppställning men ändå bra för mig om jag nu ska ta mig vidare uppåt i systemet.

Igår var det första träningen för hösten och den inleddes med avslutsträning för forwards. Detta resulterade i att jag var helt färdig efter 15 minuter (toppform?) men också att vi totalt tränade 2 timmar. Vi spelade lite A mot B sista 30 och vi vann med 5-0. Fick för ovanlighetens skull göra ett par räddningar...

... innan träningen var slut så hann jag med att bli kallad "Primadonna" av Halvar, syftandes då på att jag fick en extra veckas ledigt.. haha.. superstaaar.. :P

Dagen idag började tidigt. Då jag inte har lov att köra i detta land förrens nästa vecka (hoppas jag) så fick jag åka med Bård (chefen) till jobbet redan 0730. Dock fick jag mig ett gott skratt när det hade kommit post till mig, eller rättare sagt: "Dr Marcus Walfridson"... jojjo...!

Det regnar, kul sommar.

Måndag i verkligheten

Verkligheten är inte lika rolig som den lät för nån vecka sen. Skumt.

Har jobbat idag. Fick skjuts dit och skjuts hem, så jag slapp . Jippi.

La mig för att vila lite vid 4. Satte larmet på 16,45 med målet att kunna få käka lite vid 5. Godmorgon säger jag nu, nyuppstigen som jag är. Glömde att trycka på "spara" så istället för 45 mins sömn så blev det 1 och 45....

Ska ta på mig rullerbladen och börja att kuska iväg på träning snart.... suck...

P.S Sockarna leder med 3-0 D.S

Summer in Sweden

Tänker inte berätta så mycket om min semester, det skulle vara alldeles för roligt för den här bloggen!

Dock så spenderades första veckan på Storsjöcupen, läs artikel. Andra veckan var lite överallt, men mestadels Västerås.

Tack till er som stod ut med mig under min semester samt förgyllde mina dagar (i någorlunda kronologisk ordning)
Jonte
Alla domare på Storsjöcupen men främst Jocke och Sandra
Kallin med fru
Jocke S med fru
Åhman
Åhman Jr
Åhman Sr
Malla
Alla i IFK Västerås
Hasth
Jesse
Alla på Posten Kundtjänst
Nystedt
Anna
Farsan
Brorsan
Syster Emma
Stefan med fru
Jocke D o Danne
Stor lode



Jag har säkert glömt att nämna någon som var kanontrevlig att träffa, om det är du, skynda dig att klaga via kommentarer innan jag kommer ihåg dig!!

Tack för den här sommaren, nu börjar allvaret igen.... va kul det ska bli...!?

image85

Är bilden ovan sexigast, eller är det den nedanför?? Rösta gärna :D

image86

RSS 2.0