Tjuvstart på semestern

Idag tog jag ledigt från jobbet för att tjuvstarta semestern och göra iordning inför avresa på lördag kväll.

Var iväg och tränade med Moss idag, trodde träningen var halv 11, var 11, så det blev en hel del slacking i soffan på plats, mindre kul. Mer kul var det därmot att träna, gjorde en riktigt bra träning och mitt lag vann 3 mot 2 tävlingen mot Arnolds lag. Skönt också att göra en bra träning idag med tanke på att jag var usel (bakis) i måndags...

Vår tränare tyckte jag skulle skippa träningen idag och slappa istället... va fan sa jag, har ju tränat två gånger på fredagarna sen jag kom även fast det varit match lördag. Plus att det kan vara skönt att få röra på sig, när jag kör med vårt lag så är jag sällan svettig efter träningarna, faktikt jävligt trist att vi kör på så lite.

Appropå Arnold Origi (målvakten i Moss, kenyan) så känner ju vi lite samma folk. Jag nämde att jag är kompis med Mariga, han fråga om Andrew som också var i Enköping i samma veva och dessutom så var Arnold andra målvakt bakom Kenny Stamatopolos i Boden (Kenny var i Enköping då också, har tränat med honom) samt att vi sågs uppe i Tromsö sist. Ibland är världen liten...

Idag ska det tvättas och städas lite samt en hel del slappa sen ikväll... imorn ska vi fan vinna!!

Det närmar sig semester...

...och den är efterlängtad.

Ska bli skönt att ta ett avbrott i träningen och kurera kroppen (hmm) samt se lite nära o kära.

Åker till Sverige direkt efter matchen på lördag och ska på besök hos farbror Dahlin i Karlstad innan turen går vidare mot Västerås. Där planerar jag att stanna en hel dag för att senare under måndagen åka vidare mot Östersund via Bollnäs.

Vad har hänt här på senaste då? Tjaa.. vi var uppe i Mo i Rana och förlorade. Inte konstigt med tanke på den uppladdning vi hade. Åt 3 st baguetter på hela dan innan match. Reste i 6 timmar. Och vilken flygresa. Vi bytte plan i Trondheim till ett litet Crash8 med hela 40 platser i och mellanlandade i nått som hetter Brynnösund eller liknande. Den landningen var den värsta jag nånsin varit med om. Inflygningen var ett störtdyk i en minut, sen när det skulle plana ut så blåste det så mycket så det svajade fram o tillbaka, ett däck ner först, sen upp på det andra och sen bägge följt av en tvärnit.

Helt sjukt.
När jag kom fram i Mo i Rana så satt jag mig på backen och tackade högre makter. Huvudvärk som aldrig förr och allmänt illamående på de flesta i truppen. 2.5 timmar senare spelade vi match. Resultat torsk 1-4.

På kvällen sen så var vi tvungen att kurera oss och detta gjordes på, hör och häpna, nordnorges största uteställe, Ramona! Stället var ungefär lika stort som Joar Blå i Enköping... :D Men det var en kul kväll och resan hem gick lättare (ingen mellanlandning förutom Trondheim).

I måndags tränade jag med Moss igen, jag var usel, berodde mycket på helgens eskapader. Ska köra ett pass med dom på fredag också, så då får jag väl visa en lite bättre sida =)

Ska upp på Bellevue nu och se vårt B-lag spela match samt käka pölse vaffel, utan pölse... :)



Lite bilder, bussen på väg till Gardermoen, flygplatsen i Trondheim o Crash 8:an står längst bort.. Sen en bild som jag tog stående på knä efter landningen i Mo, bild på landskapet och min roomie Tangen.
Tyvärr fick jag inte med nån bild från Mo centrum, det var helt sjukt att stå där, se rakt fram och se ett berg fullt med snö, oavsett vilket håll man såg åt... 
Kommer lite mer från hemresan:


Utsikt från Crash8, Tangen, Benutrymme, utsikt, Stian

Glad midsommar?

Idag firas Sveriges nationaldag. Midsommarafton.

Förstår inte varför inte midsommar blir svenskt nationalfirande, för det är ju det som bedrivs! Finns inget annat land i världen som firar midsommar på det sätt som vi gör. Här i norge t ex så är det nått som heter Sanktasafton imorn, idag är en vanlig dag...

För övrigt en jävligt kul dag med grått väder och regn hela dan. Det är nått här i stan som heter Dragbåtsfestival, tydligen årets höjdpunkt. Man paddlar några kanoter genom kanalen lr nått. Massa öltält står iaf vid kanalen. Skitsamma, kan ändå inte vara delaktig då jag kl 8-9 imorn åker mott norr.

Snart dax att laga lite mat igen... man har mycket för sig en sån här kväll...

Träna träna

Två träningar idag, en med Mike och några ur laget på morgonen och en med laget på kvällen. Gick bra såklart ;) Spelar lite mer offensivt nu, har tagit till fasta på Mikes resonemang lite om att Mv är den första anfallsspelaren. Med bra och snabba igångsättningar så kan man få många chanser...

På jobbet så har det varit full upp. Det är nämligen ISO certifiering på gång, en revision sker på måndag och tisdag av Mr Titez (titts.. hahaha) och vi städar upp och kollar så att allt ska gå bra.

Det börjar redan nu snackas om kontraktsförlängning. Har inte börjat förhandla ännu, men klart är att jag måste bo i en egen lägenhet och att jag behöver nån tusenlapp till i fickan för att det ska vara värt att stanna.

Men fotbollsmässigt så har jag en jävla tur att kommit hit. Sen så är det klart att det sociala kanske inte är optimalt ännu, även fast det blir bättre med fler som man umgås med.

Ska erkänna att jag är sugen på att stanna kvar... men först så ska jag få ett nytt kontraktsförslag.. =)

Derby

Har precis sett Hammarby vinna derbyt mot DIF. Välförtjänt och en klockren taktiskt utförd match av Bajen i andra halvlek. Hoppas det går bra för Tony G, gillar hans sätt att tänka fotboll.

I övrigt så är det nu klart att jag och Jonte åker upp till Storsjöcupen, jiddrat med B-O som satt oss på massa matcher främst på Hofvallen och Jämtkraft Arena... vilket suger för att det är ju på sportfältet allt händer, men är bra för att då dömer vi samtidigt på varsin plan. Ska ta med golfklubborna upp och lufta dom (för första gången).

Cupen är mellan den 3-8 juli så då kommer jag vara uppe i Östersund om det är nån därifrån som vill umgås så är det bara att hojta som gäller (i dubbel bemärkelse).

Tränat två gånger idag och jobbat där emellan, full fart med andra ord.

Fick reda på att flyget på lördag går 10.45 och vi är framme i Mo i Rana 14.30.... byte i Trondheim till nått litet propeller plan som mellanlandar på varje bondgård på vägen upp... Åker hem på söndag kl 14 och är på Gardermoen kl 18 tidigast... Hoppas på en seger då så att resan blir värd det!




Intressant helg

Det började med en tung förlust mot Dröback, 1-4. Första målet är mittbacken som dribblar på egen 16m, resulterar i ett friläge som jag nästan tar...  vi kommer upp och efter flera chanser gör vi 1-1 på straff i början på andra. Då känns det som om vi ska kunna vinna matchen. MEN, de kontrar och slår ett inlägg som våran vänsterback bör få undan, han touchar den vidare längs 5m mot bortre där vår högerback tycker det känns som en bra idé att bredsida in bollen i eget mål, stolpe in... jag chanslös..

Vi trycker på hela andra halvlek efter det, får en man utvisad. På frisparken gör jag en kanonräddning. I 89e minuten så misslyckas vår mittback att rensa undan bollen men lyckas spela hem den till mig istället, jag får press på mig, kollar upp och ser min närmaste medspelare 60m bort och försöker mig på en således tuff crossboll. Går inge vidare, bollen blir 10 m för kort och de bryter och kommer 4 man fri... 3-1...
4-1 kommer minuten efteråt efter ett friläge på högerkanten, han slår en perfekt lobb mot bortre delen av målområdet där deras ytter kommer och har öppen kasse....

Helt okay match av mig men skulle behövt vara en kanon match för att vi skulle vunnit...

Idag så var det upp kl 7 och iväg till Fredrikstad där jag medverkade som assisterande målvaktstränare till Portmouth's keepertränare som var där. Var jävligt kul att se övningar och även delta lite i träningen. Pratade mycket med honom och även deras ungdomsansvarige Paul Hart som var med. Trevligt folk som tyckte att man skulle åka över och hälsa på och vara med på nån träning för att känna på lite :)

Avslutningen på dagen kom då jag fick två biljetter till matchen mellan Fredrikstad - Start (3-0). Var och hämtade biljetterna under namnet "Celtic - scout" :D Så nu vet ni att det kommer stå att Celtic är intresserade av Shaaban i de svenska blaskorna för dom var ju där o såg han spela =) Kan iallafall säga att det är inte Celtic alls det.. :)

Sammantaget en kul helg, framförallt idag då såklart. Mycket kul att få delta på lägret och dessutom så fick jag ju massa nya träningskläder, haha!

Fredrikstad

Har ikväll varit till Fredrikstad där Mike på nått sätt är involverad i ett talangläger för lovande ungdomar härifrån trakterna. Lyssnade på ett föredrag från Erik Holtan, Moss keeper och f d landslagsman. Det var lite kul att när vi blev presenterade så sa han: "Jaha, svensken, dig har jag läst om".. haha.. helt sjukt..

Det han sa var kanske inte så givande, men jäkligt kul och skönt att höra. Han pratade mycket om de mentala förberedelser som en keeper måste ha inför träning och match. Helt ärligt så blev jag chockad över att allt han sa är det jag gör... jäkligt skönt... då vet jag att jag är rätt ute och att det "bara" är den tekniska träningen som saknas.

Trevlig kille det där som var bra o snacka med också. Ska tillbaka till det där lägret på söndag och hjälpa till med lite målvaktsträning för guttarna :)

I övrigt så är jag jävligt laddad inför match imorn. Tror på seger... mitt tips är 2-0 till oss. =)

Nackspärr

Andra dagen med nackspärr. Var till kiropraktikern igår som knäckte lite i ryggen och nacken med en klar förbättring som resultat. Dock blev det inte perfekt utan lider fortfarande av att inte kunna röra huvudet fullt.

Ska dit imorn igen och kirra det.

I helgen så ska jag delta på ett målvaktsseminarium i Fredrikstad, som åhörare på fredagen och tränare på söndagen. Det är allt jag vet, alltså inte mycket. Blir intressant och spännande...

Var till Strömstad idag och skickade fyra paket med Posten. Varor som vi måste få fram till imorn, man misslyckas inte med Posten =) Kul tur som gick via Svinesund på vägen hem, hade beställning på lite bacon, närmare bestämt 60 st frp... en hel plastkasse med bara bacon, helt sprött...


Min första poäng norr om Sverige

Har precis kommit hem från Alta där vi idag tog en skön poäng. För första gången i mitt liv var jag dessutom norr om hela Sverige! Kändes lite märkligt...

Resultatet var rättvist då de var bättre i första och tog ledningen med 1-0 efter 15-20 minuter på ett tursamt skott/inlägg som gick ribba in i bortre. Killen står oattackerad 8m från mål så jag skär vinkeln vid första stolpen, väntar mig ett stenhårt skott, men istället så blir det en snygg lyftning i borte, kudos.

Gjorde en riktigt bra räddning i första på ett vinkelskott och många goda aktioner i luften. Fick en spelare in i mig vid varje luftduell och aldrig frispark.

I andra halvlek så tog vi över efter ett tag, men först hade de ett läge där en kille driver in från kanten, blir pressad av våran back, spelar då bollen snett inåt/bakåt till en kille som kommer på löp. Jag tror jag aldrig rört mig så snabbt i sidled förut, gör en kämpe räddning och håller ställningen. Hade det blivit 2-0 där så hade matchen varit körd.

Vi ligger på och gör också 1-1 med ca 10-15 minuter kvar. De har inte så många fler chanser.

Med ca 5-10 minuter kvar av matchen får jag en varning. Det kommer en hög lång boll in i boxen som jag ska plocka ner, skriker keeper och hoppar högt. Då kommer en Alta spelare och bara slänger sig in i mig med dobbarna och armbågen först. Jag hör domarn blåsa men är lite förargad såklart och puttar till motståndaren. Både han och jag fick gult, men ingen frispark fick jag!! Blev hörna.

Ska tilläggas att domartrion var ooootroligt enögda, det är det värsta jag har varit med om hittills. Alta fick allt med sig, även bollar som solklart var våra inkast blev deras... det var faktiskt pinsamt!

Fogar in de bilder jag tog på turen så ni får se landskapet och den minsta flyplats jag nånsin varit på...


Värme

Det är varmt.

Det är väldigt varmt.

Har idag spenderat 4 timmar på stranden, var otroligt skönt att njuta av vädret! Badade också för första gången i havet iår, var förvånansvärt varmt, runt 20 grader redan...

Körde en kort träning med Mike nu på kvällen, spänst och lite styrka, helt lagomt.

Mitt rum är som en bastu, det ligger högst upp i huset, sol hela dagen och en temp på 25-30 grader. Alla fönster är öppna, står helt vidöppna och har gjort det i en hel vecka nu =)

Ska nog ner på byn och käka lite ikväll, det är ju så sjukt bra väder, det går lixom inte att vara inne...

Grattis till "Stor lodet" som fyller 27 idag, jävla gamling ;)

Längtar till Alta på söndag...
image64

Thinkbot

Så här blev mitt resultat, känns som att det är right on the money:

Your Unconscious Mind Is Most Driven by Curiosity.

You are full of questions about life, people, and your own potential. You spend more time than others imagining the possibilities for your life ? and you're open to things others are too afraid to consider. You have an almost physical need to know and do more. It's only through new experiences that you feel a greater understanding of yourself and the world.

You also have a rebellious streak that shows up when you feel unable to truly influence the world or circumstances around you. Your appetite for novel experiences also shows an openness others don't have, but wish they did. Your psyche is very rich; the more you lern about it, the more you will understand who you really are...


Nationaldag utan EM-kval...

Det är 27 grader ute och stekande sol. Skönare inne ;)

Har idag tränat på morgonen med Mike samt Halvard och Jens. Var givetvis sjukt varmt på plastgräset.

Vidare så har jag jobbat idag och kom precis hem. Fixar lite fika innan jag ska iväg på Spenst och gymma.

Tyvärr så kommer jag inte kunna se Sverige ikväll då matchen inte går på någon norsk kanal, bara svenska tv3..

Inte så avancerat inlägg idag, men det är väl bra att man varierar sig? :P

Dagen före nationaldagen!

Imorgon är det Sveriges nationaldag. Detta skall firas med två träningspass och några timmars jobb, vad kul det ska bli!!

Fick en 5:a respektive 6:a på börsen efter senaste matchen, men det var som Fredriksen sa (fast på norska): "Hade dom satt börsen och matchens lirare när matchen var slut så hade du fått det". Ligger en del i det eftersom de hade två riktigt vassa chanser sista 10 minuterna.

Finns en länk till ett sammandrag från matchen, klicka här.

I övrigt så kan rapporteras två pass i måndags och två pass idag. Streckte ljumsken lite lätt på förmiddagen då vi nötte spark i 40 minuter, givetvis på den sista sparken... idiiii....

Har anmält mig och Jonte till att döma Storsjöcupen iår, ska bli jävlig morro!

Längtar till helgens match i Alta, längsta resan hittills och dessutom så ligger de tvåa i serien, ska bli kul!

Nu är det dags för sömn och sen träning imorn, skål!

Seger 3-0 hemma mot Harstad!

En skön 3-0 seger hemma mot Harstad i ett sommarvarmt Moss. 22 grader i skuggan och inte ett mål på himlen var inramningen på Bellevue när vi gjorde det som var nödvändigt.

En bra match av mig, inga misstag och en riktigt bra räddning vid ställningen 1-0. På en frispark utanför straffområdet så lyfter de in bollen i boxen och deras kille når högst och nickar från 6m bollen mot krysset. Sträcker mig allt jag kan och punchar bort den. Bollen dyker ner på deras spelare som nickar den i mål på returen, men han var offside, som tur var...

I övrigt så hade jag inte mycket att göra i första halvlek men gjorde tre räddningar i andra. Dels den ovan, dels ett skott som jag tippade över till hörna och till sist ett friläge.

Skönt med seger!!

Nu väntar två tuffa bortamatcher mot Alta och Mo....

Ett år och en resa till Sverige

Åren går, även fast man inte tror det :P Har sen senaste inlägget hunnit med att fyllt år, blev 22 i år igen, härligt! :D

Var till Sverige onsdag och torsdag. Åkte tidigt på onsdag morgon och ankom till Västerås lagomt till en lunchdejt med Bröderna Åhman på Café Gränden. Övriga saker som klarades av var läkarbesök och optiker besök.

Något som var väldigt trevligt var att glida upp på jobbet igen och hälsa på alla. Tyvärr så hann jag inte prata med alla lika mycket som jag skulle velat, men hoppas jag åtminstone sa hej till allihopa! :)

Mina planer inför resan var att vara nykter, köra ett gym pass på onsdagen, kanske träna med IFK Vås och sen träna med IFK Etuna på torsdagen...  det blev inte riktigt som planerat. När jag kom så var jag lite förkyld så jag skippade gymmet, tränade dock med IFK Vås på kvällen, var med och spelade ute vilket var kul. Efter träningen så blev jag totalt lurad att gå ut ;) Eller ja.. lurad o lurad... men jo.. :P Hursomhelst så var det jäkligt kul och det blev en tung torsdag.

På torsdagen så sa jag upp min lägenhet efter att ha sett hur det såg ut där. Fy fan vilken jävla pundare den där killen visade sig vara. Tur att jag vräkte aset! Positivt: Tjänar minst två månadshyror. Negativt: Kan knacka på hos dig i november för att crasha.

Såg en halvlek när IFK slog Skultuna med 3-0 på Arosvallen. Det var sjuuukt kallt även fast spelet värmde lite grann bitvis. Dock hade jag trevligt sällskap vilket gjorde det uthärdligt. Efter första halvlek så åkte jag till Karlstad och slagga hos Dahlin.

Igår så skulle jag tränat med Moss FK och åkte därför kl 07.30 från Karlstad för att hinna hit innan träningen... träningen var inställd pga regnsjuka planer. Mike ringde precis när jag var i korsningen till jobbet, så det var bara att svänga av och jobba istället :P

Ska snart iväg på träning och imorn så har vi match kl 1600 hemma mot Harstad. 3 nya friska poäng. Mycket bra!


RSS 2.0