Vålerenga-Fredrikstad

Har spenderat dagen med att på jobbet försöka ordna till internet. Och som ni ser så lyckades jag tillslut. Gjorde iofs bara vad han i andra sidan av telefonen sa, men jag gjorde det jävligt bra!! :P

Innan dess så lämnade jag in papper till Folkeregistret för att anmäla inflyttning till Norge. Tyckte det var dax nu efter 1,5 år i landet.. :P Kärringen som jobbade där blev helt upprörd när jag lämnade fram en färdig ifyllt blankett, tyckte att så kunde man ju inte göra. Klart att man var tvungen att fylla i den på plats, så hon kunde veta att det var jag som fyllde i, det gällde ju trots allt inflyttning till NORGE!!
Jag menade ju på att då jag hade passet med mig, och det var samma ansikte och signatur där som på mina axlar representive mitt papper så borde det ju vara ok.
Nej nej nej, det gick ju inte, hur kunde hon vara säker på att det var samma.
Då kom följande kommentar ur min mun: "Det där är det dummaste jag nånsin har hört"
Vilket följde till att det höll med att skriva min signatur bredvid där jag redan signerat....  Jag säger bara: Norge.... suck...

Hjälpte även chefen köpa en tv idag. Blir samma modell som jag har fast i 32". Han ska kalla teven för Marcus... hmm...

Ikväll är det träning och imorn första seriematchen efter semestern. Blir jävligt kul.

Just ja, rubriken måste jag kanske skriva nått om.. haha... Har kirrat 3 tickets till VIF-FFK på lördag, ska iväg med två gutter från Junior laget. Tror på en bra match, troligen startar Luton Shelton som jag rekomenderade till VIF i våras. Blir kul att se, ska även försöka att säga hej till han efter matchen. Var ju ett tag sen vi sågs där i Helsingborg...

Tjoflöjt

FUCK!

Såg de två första avsnitten av Californication igen idag... en så sjukt bra serie. Måste få tag i sässe två fort som sörens storkar flyga!

Är förkyld, tror jag. Snuvig, hostig och lock i öronen varning är det iaf..  varit det ett par dagar nu. Drygt som fan eftersom det varit så jävla tjockt väder i veckan.

Kan meddela att mitt sovrum håller ca 45 grader, minst. Hade ett ljus i fönstret som numera pretty much tillhör fönstret. Det smälte över hela karmen.. jippi...

Vi åkte ur Norway Cup idag mot ett lag som hette Sout. Ett gäng Somaliska killar från Trondheim som tydligen har lite svårt att anpassa sig samhället, några satt i ungdomsfängelse osv...  Blev en jämn match. Tyvärr så märktes det tydligt att vi inte hade någon ork. Vi är helt enkelt för dåligt tränade för att kunna orka två cuper direkt på varandra sådär.

Tycker dock laget tagit några steg åt rätt riktning, blir spännande att se dom i höst.

Dax för middag, eftersom jag är sjuk så känner jag för att vara onyttig.... eller, kanske inte...

Norway Cup och nollan

Igår spelade vi vår första match i Norway Cup mot Modum. Det blev 1-1 i en match som vi borde vunnit om vi satt våra chanser, men vi har fortfarande allt i våra egna händer. Så länge vi inte förlorar med mer än 1 mål idag mot KFUM så går vi vidare till A-slutspel.

Modum gör första målet på en frispark som lyfts in i fältet och vi släpper markeringen totalt. Väldigt besviken över det målet som kommer efter att vi kört första halvlek totalt utan att skapa mer än ett par målchanser. I andra fortsätter vi att ha kontroll på spelet och gör mål på en bra slagen frispark in i fältet. Vi borde ha fått det andra målet när John-Michael kommer fri, eller när Knut-Anders kommer fri. Men så är det, ibland så vill det sig inte riktigt.

Glädjande är att det goda spelet håller i sig och grabbarna följer de taktiska instruktionerna bättre nu. Dessutom så skapar vi fler målchanser nu än vi gjorde i Skagen.

På kvällen så var det dags för en träningsmatch med A-laget mot div 4 laget Ekholt på en bedrövlig konstgräsplan / filt. Jag spelade första halvlek med solen i ögonen hela tiden. Fick troligen solsting i slutet, blev några konstiga beslut... :) Vi vann iaf med 4-0 (0-0) och det var rätt skönt att spela ändå...

Har en målsättning för höstsäsongen om att hålla nollan i fler matcher. Har en tendens att släppa fokus lite när vi leder stort och inte riktigt ge allt för att stänga igen. Det ska bort! Och även om det var lite si och så med min prestation igår så höll jag ju iaf tätt, åtminstone nånting att ta med sig vidare...

Aa-aa!

Har precis varit inne i Oslo och sett på några matcher i Norway Cup. Såg såklart våra motståndare i gruppen Modum och KFUM 3. Något tredjelag var det inte KFUM ställde, eftersom det fjärde laget i gruppen har dragit sig ur så har de gjort helt tvärtom, så 3e laget är defenitivt det första och bästa...  Vi gick efter 2-0 och total utspelning i 40 minuter. Tydligen så blev det 4-2 vilket måste innebära att de ledat med 3 eller 4-0 och sen luftat bänken.

Vår taktik blir nu att vinna matchen mot Modum, för då är vi klara för A-slutspel och sedan beroende på resultatet i första kampen antingen spela oavgjort, försöka slå KFUM eller bara gå igenom kampen med "b" uppsällning.

Blir vi tvåa i gruppen spelar vi nämligen 64/dels final dagen efter, vinner vi gruppen så blir det direkt till 32/dels final på torsdag.

Blev inte så imponerad av Modum, men det blir nog en relativt jämn och fysisk kamp som vi har tänkt att vinna.

På en liten side-note kan jag berätta att jag fått två stora blåsor under båda fötterna efter 4 km i flip-flops imorse... o jag ska spela match imorn kväll? Ond rygg och färdiga fötter... hmm...

Skagen by night

Så står det på en t-shirt jag inhandlade i Skagen. Då undertecknad inte äger en tvättmaskin ännu så är det ju bara att se glad ut och köpa nya jalingar varje dag...

Kom precis hem från en vecka i Skagen på Skaw Cup med Ås junior. Det var en intressant tur som inte blev särskilt lyckad sportsligt men i längden så tror jag att den kommer göra mycket nytta.

Vi hade målsättningen att gå till final, och det borde vi verkligen gjort. Vi var helt klart det bästa laget på plats men slarvade bort avancemang. Många spelare fick sig nog en tankeställare och jag hoppas att det kommer att bidra till att vi kan förbereda oss bättre inför matcher i framtiden.

Imorgon blir det träning och sen är det dags för Norway Cup på måndag. Det känns som att vi kommer prestera mycket bättre där.

Allt som allt så var det en väldigt trevlig vecka med mycket trevligt folk. Nu är det dags att ladda om...

Skagen - röra?

Då är det inte många timmar kvar till avresa mot Skagen. Ska bli jävligt kul och intressant att se hur det kommer funka!

Gled ner på Komma och tog en öl idag, skönt att man inte har så långt hem, var inget vidare drag... Bra DJ men lite girls...

Dax att schlaafen. Ska försöka uppdatera från Skagen med resultat och matchanalyser!

//W

Burning the midnight oil

Sitter på jobbet igen. Ska logga in en timma extra ikväll för att göra iordning till en stor leverans imorn.

Idag har det arbetats mellan 9-14:30. Gymmats mellan 15:30-17:00 och coachats mellan 18-19:40. Och som ovan nämdes så blir det arbete mellan 21:15-22:30 ca (max?)
Fri - tid? Va? :)

Imorn kväll kommer jag därmot att klättra på väggarna för då är det träningsledigt för juniorerna. Ska dock ut och springa lite själv hade jag tänkt...

På lördag åker vi ner till Skaw Cup med Ås junior och planen är att vi ska vinna skiten. Det är en bra plan. Får se hur långt den håller... Vi kommer hem igen på fredag och på söndagen börjar Norway cup där vi har nått som heter Macmillian lr liknande i första matchen.

Har planer på att fixa lite stuff till lyan efter danmarksresan, men såhär på efterhand så låter det mer rimligt att fixa det efter Norway Cup... hmm... ja, ni som känner mig vet ju att jag inte snabbar mig i onödan.... :P

Back to work!

Bredbandslös - Meningslös?

Nu har jag då flyttat in i min lägenhet på gågatan. Hur skönt som helst att ha något eget, och dessutom nått som är riktigt stort och relativt eget :)

Har inget internet ännu på plats där hemma så därför blir det sparsamt med uppdateringar här och alla ni som försökt få mig att svara på msn i helgen har pratat med, ja, ingen här på jobbet.

I fredags körde vi igång träningarna med juniorlaget, en riktigt hård träning med mycket löpning. De flesta kände av det på lördagen när vi körde ännu mer löpning :)

Måste rikta ett stort tack till två av grabbarna i laget som sen på lördagen ställde upp och hjälpte mig tjacka säng på ikea. Den var stabilt fastankrad hela vägen:

Den värsta delen var att få upp den 1,6m breda sängen genom spiraltrappan. Det var nog det jobbigaste jag gjort på länge. Fick stå under och hålla upp hela sängen medans vi pressade den upp... tog väl en kvart innan vi lyckades få in den på exakt rätt milimeter...  slutresultatet ser du här:


Resten av lyan är än så länge tom som bara den. Ska kika lite på soffa, kylskåp, tvättmaskin o spis efter Skaw Cup nästa vecka.

Kan också meddela att jag och Emsjö blivit spärrade från J/H Domargästbok eftersom vi skriver för mycket och framförallt saker som är roliga och med glimten i ögat hela tiden. Det här bevisar tyvärr att alldeles för många domare inte förstår sig på glimten i ögat och humor. Så spelarna har väl rätt då... :P

Nu är det dax att jobba stenhårt!

En bövel utan möbel

Då har jag officiellt flyttat.

Tom hjälpte mig flytta det viktigaste, min ögonsten, den enda sak jag verkligen älskar, min 46" Samsung...  efter det var ju min flytt lixom färdig.

Fick låna en luftmadrass av Tom så jag hade någonting att sova på. Den blåste jag upp vid 3 rycket i natt då jag kom tillbaka från en improviserad krogrunda med ändamål att fira inflyttningen.

Det där med att jag blåste upp madrassen är en sanning med modifikation, kan meddela att jag i praktiken låg på golvet de första 3 timmarna innan jag vaknade och tyckte det var lite hårt. Pumpade då upp den så bara rumpan låg i golvet... :P

Ska nog pumpa upp den lite mer idag...

Imorn eller söndag så bär det av till IKEA för att inhandla en säng, den längtar jag efter kan jag meddela...

Panik!!

Nu har jag några timmar på mig att flytta. Det blir ju intressant...

Tur jag inte har så många prylar, har kastat ner alla kläder i sopsäckar.. blev 4-5st, jesus. Jag som inte tycker jag har några kläder alls...

Blev 2-3 säckar med skräp, en golfbagg av modell ful, en skrivare, en laptop, dvd rullar, papper, diverse saker och ett par flaskor vin. Ja, sen ska vi ju kånka 46 tummarn sen ikväll, det ska bli kul...

Om man nu bara hade nån möbel att ställa allt på... eller åtminstone en säng...

Jakarta

Ja, karta. Hmm.. :P

Har ni märkt att om du delar ett boende med någon på något sätt, så är det alltid så att den andre personen går in på dass 1 minut innan du hade tänkt det? Dessutom så stannar dom gärna 45 minuter...

Så har det varit för mig i två raka dagar nu. Och visst, hade det varit vid ungefär samma tidpunkter som jag planlaggt mitt besök så köper jag ju att jag får vänta dag nr 2 också.

Men, igår så var det 8.30 (valde att glida in redan kvart över men valde snooze..) och idag var det 9.30... Båda gångerna så är det 35-40 minuters väntan..  är sen till jobbet nu!! HÖRS!

Det närmar sig slutet...

...på min mini semester.

Ikväll är sista festen innan det ska börjas åka hemåt. Till ett hem som ska bli ett hem och till ett jobb som kommer bli ett jobbigt jobb ett par veckor.

Är just nu väldigt orolig över mitt knä som smärtar enormt och inte är rörligt så som det ska vara. Känns faktiskt lite likt i vintras när det bakre korsbandet fick sig en smäll och jag spelade fotboll 4 månader senare...

Ska åka ut till Storsjöcupen nu och käka lite samt snacka skit med domarna. Sen är det....

SKÅL!

Semester

Nu har jag semester.

Sitter i Östersund och är lite onykter, men det är jag fanemig värd en gång per år.

Vi hörs i helgen!

Regn väster om åsen

WTF, dagen började med strålande solsken när jag åkte ner på stan för att se om ögonen fortfarande höll måttet. Passade på att shoppa jalingar och sockar då jag kommit på att stanna i landet ett tag till occh även lite annat smått o gott blev det.

Lunchade med Braxingen.blogg.se och avhandlade en hel del skitsnack, det måste ju varit hett bullshit eftersom det började regna direkt när vi var klara med käkandet.

Sitter igen hemma hos Andreas och skriver på han trådlösa tgb so har enn tendens att antingen skickka in en bokstav för mmyccket eller för lite... Orkar fann inte redigera heller... :P

Väntar på att Kallin smörjer färdigt rörkrökarn innan vi ska fika. Efter det service på el-bilo och sen ca 6 timmar i bil upp till Östersund. Vad kul det ska bli!

Träffade förrestn massa f d arbetskamrater igår och idag, jävligt kul att se dom. Helt ärligt så är dom det enda jag saknar med Västerås... (och mina kompisar i övrigt såklart...)

c ya

RSS 2.0