Uppsala, Uppsala och Uppsala?

Det var en väldigt bra och trevlig resa till Uppsala med jobbet i förra veckan. Upptäckte att jag faktiskt har saknat staden. Det var det jävligaste.. :)

Vi kom en minut innan registreringen stängde på onsdagen och laddade med ett par öl och en grogg innan vi gick upp till slottet för middag. En mycket god middag och trevligt folk. Givetvis var det en bar på plats och den tror jag vårt företag skyfflade in mest pengar i. Vi gick ut hårt och ökade allt eftersom vi smörjde våra kunder. Ett par sammanträffanden upptäcktes, dels så är en av våra bästa kunder från Strömsund. Hennes bror har t o m lagat min generator en gång i tiden...  ett annat sammanträffande skedde nere i garderoben där jag träffade en gammal lagkompis från Bälinge!

Baren på slottet stängde kl 1 och vi hade ju inte fått nog, så vi tog det oerhört mogna beslutet att ge oss på jakt efter mer alkohol och lyckades på terrassen. Vi hann med två 6or på 20 minuter. Mycket rutinerat. Njursymposiet dagen efter blev lååångt.

Torsdagen avslutade vi redan vid 2 tiden då vi beslutade att gå och sätta oss i solen och dricka öl istället för att mingla. Ett mycket bra beslut. Efter middagen på torsdagen så var undertecknad sjukt partysugen medans mina medresenärer var, ehum, gamla. Så istället för krogen så tog jag en otroligt lång och trevlig promenad med en god vän. Lika bra var nog det...

På fredag höll vi ett föredrag om helblodsanalys på cystatin c. Var intressant att se och höra grabbarna, de skötte sig väldigt bra och det blev en bra diskussion.

När jag kom hem så väntade ett brev från onkel staten med en dom i mitt fortkörningsärende från förra sommaren. Böter på 10.000 NOK, alternativt 20 dagar bakom galler. Tror jag väljer att pynta...

I lördags så nötte jag bänk igen, vi vann med 4-1. Tappade lite humör innan match när tränarn påpekade att jag läste ett sms medans han berättade för den centrale mittfältarn vad han skulle göra, det gav mig nämligen en 50 lapp i böter. Humöret dalade än mer när jag kom in i omklädningsrummet och ass coach hade satt sina grejer på min plats och skuvat undan min bag. Det är säkert inte medvetet, men man känner sig ju inte direkt mer uppskattad när sånt där sker...

...pga dåligt humör av ovan sagda händelser så drog jag till Stor Lodet och Karlstad för att bli dyng. Lyckades med det otippat nog. Kvällens höjdpunkt (förutom att vi INTE tog in ett helrör) var när jag slog rekord på "sparka bollen hårt som fan" maskinen!

Dahlin hade dessutom inhandlat nån typ av balansplatta till sin Wii, där kunde man åka snowboard, hoppa backhoppning och göra styrkeövningar samt yoga! Med ett par tre fyra grogg i sig så klev Waffe upp och gjorde några yoga övningar, bl a där man ska böja sig framåt och sätta händerna på fötterna mm, fick högsta betyg och härmed kan ni tilltala mig "Yoga Master" :D

Söndagen spenderades med NHL2008 på Ps3 samt den klassiska filmen "Full Metal Jacket" i HD. Måste säga att han har fått till det jävligt bra i nya lyan och det är nästan så att jag blir avundsjuk på hans nya svenne liv :)

Drar tillbaka till Uppsala på onsdag morgon (flyger 0645, innebär avresa 0400..) för att fira Valborg! Returen är satt till lördag morgon så jag kan nöta bänk igen!  Vad kul det ska bli!

Och ja Jesse, du har helt rätt. Skulle du inte kunnat skrivit det där nån vecka tidigare? Hehe... Du är bra på att motivera!

Uppsala

Sitter på jobbet nu och väntar på mina kollegor för avresa mot Uppsala. Blir där till fredag med jobbet, vi ska på Vårmötet i Klinisk Kemi och promota våra produkter.

Spelade säsongens och min första B-lagsmatch i måndags, torsk 4-1 mot Sarpsborg B. Gjorde en helt okay match med många frilägesräddningar och några vantar i kryssen. Dock misstajmade jag ett hårt inlägg som resulterade i 3-1. Rätt beslut men fel utfört av kroppen. En match eller två till i kroppen så tar jag den.

Moss Avis menade: "God keeper - Bortsett fra målvakt Marcus Walfridsson var det vel ingen av Sprint-spillerne som hadde grunn til å være veldig godt fornøyd med seg selv i går."

Av tränarna fick jag givetvis inget beröm i MD :)

Vi hörs,

Trävärmarn rapporterar motvilligt

P g a Raggarn så skriver jag härmed mitt första blogg inlägg på en riktigt lång tid. Synd det, säger ni - och jag håller med!

Det florerar rykten om att Raggarn är gay, och det är nog inte alls omöjligt om du frågar mig. Blanda bara inte in mig i det hela :)

Så, vad har hänt sen sist? Tja, vi avslutade säsongen starkt och slutade på en 9:e plats i serien. Jag spelade samtliga minuter ifjol och gjorde det helt ok. Fick ett helsidesrepotage i en lokal blaska som tack för det. Dock inga groupies, damn! Personligen så gjorde jag en stark avslutning på säsongen, de sista 4 matcherna var jävligt stabila och den sista riktigt bra (vinst 2-1 borta mot Lörenskog, John Carews gamla klubb), blev utnämnd till BB (Banans beste).

Efter två veckors semester i Thailand så kom jag tillbaka i grym form (not). Fick träna ett par veckor med Moss FK vilket kulminerade en onsdag i mitten på december abrupt med en korsbandsskada. Efter MR och specialist utsagor så blev det konstaterat en grov skada på bakre korsband i mitt vänstra knä. Det tvingade mig till vila från spel till påsk. Spelade min första träningsmatch den 22/4 borta mot KFUM Oslo (div3) i en match som slutade 2-2. Räddade 6 frilägen, målen: 1, retur på friläge, chanslös 2, på hörna, chanslös. Enligt mig själv hade jag därmot kunnat varit tillbaka tidigarei spel om tränarna lyssnat mer på mig samt om vi haft någon kring laget som kunde något om rehabilitering...

Under vintern så försvann även mannen som är ansvarig för att jag kom till Norge, Mike Speight till Vålerengen som offensiv coach under spelande manager Martin Andresen. Jätte kul för han, men otroligt tråkigt för mig. Det var Mike som stog bak all min utveckling ifjol och som tränade mig extra ca 3 ggr i veckan. Har lärt otroligt mycket om fotboll och målvaktsspel av honom. Med Mike försvann allt tänk på spelarutveckling och professionalitet ur klubben. Fotbollslivet är kort och gott helt värdelöst i klubben nu, åtminstone för mig.

Försvann ur klubben gjorde även ordföranden Bård Sundrehagen, min underbara chef på jobbet. Så klubben faller sakta men säkert sönder just nu...

Eftersom jag blev skadad så hämtade klubben in ytterligare en målvakt, en stor och trevlig kille vid namn Rene Lindem. Han har stått alla matcher i vinter (förutom den jag stog..) och är för närvarande förstavalet. Dock ska jag ärligt säga att det kändes som om han var förstavalet redan i januari på hur tränarna behandlade honom och pratade.

Således så är jag nu förpassad till att värma bänken. Ett jobb jag inte är speciellt bra på måste jag erkänna, åtminstone inte i div 2 :)

Fotbollsmässigt funderar jag nu på lite alternativ, jag är väldigt sugen på att byta klubb. Faktiskt inte för att jag nöter bänk, även fast många kan tro det. Redan när det blev klart att Mike försvann så insåg jag att jag inte kommer utvecklas nått mer här. Sen ställde de där träningarna med Moss till det lite i mitt huvud, för när man känner att man klarar av nivån med ett av de bästa lagen i div 1 så blir man ju sugen på en större utmaning.

Nu måste jag dock fokusera på att komma tillbaka i full form, är långt ifrån idag. Men det är ju inte så lätt utan målvaktstränare eller någon som helst individuell träning.

För övrigt så har unge (ehum) herr Walfridsson fått fast jobb på 80% här på Gentian och letar nytt boende.

Dessutom håller jag på med "Trener I" kurs, vilket innebär att jag blir färdig fotbollstränare om en månad ca. Har även tagit på mig att sköta målvakträningen för klubbens 13-15 åringar av nån anledning...

En kul "sidenote" är att jag på våra juniorers träning sprang in i Fredrikstads målvaktränare Jerry Knutsson (tror jag han heter..) som visade sig inte bara vara svensk, utan även tidigare bosatt i Enköping på samma gata som jag bodde samt ursprungligen från Jormvattnet / Alanäs... världen är ibland jävligt liten och sjuk!

Kom igen, trasha mig nu i kommentarer ;)


RSS 2.0