Västerås

Sitter hemma i Andreas lägenhet och njuter av lugnet. Kom till Västerås idag på eftermiddagen och har hunnit med att käka middag två gånger, besökt gamla jobbet och dessutom sett Indiana Jonas på bio. Det sista var en waste of time. Riktigt dålig film med allt för många klichéer och enorma special effekter som får mig att bli förbannad. Handlingen ihåligare än en schweizer ost.

Nåja, imorn ska jag till optikern kl 11 och sen ska bilen servas vid 4 bläcket. Efter det så dunkar jag upp till Östersund och utnyttjar mitt kändisskap :) Enligt rykten så är jag på bild i år igen i den tidningen som ges ut inför Storsjöcupen! Måste ju snart få royalties för det gigget...

Schlaafen zeit...

Tchüss!

Ja, men ändå inte

Hej duu

Ås-Sprint 8-1

Japp. Mot mitt gamla lag så vann vi med 8-1.

Första 10 minuterna hade vi problem med Sprints tunga sätt att spela (allt upp på Gard och kom efter) men efter 10 så läste vi sönder det och gjorde tre mål. Blev väldigt överraskad över att de inte startade med Halvorsen utan lät han komma in efter 45.

I andra så gjorde vi 4-0 rätt snabbt och sen kom även 5 och 6-0 innan Henning fick curla in en vänster i krysset. Såg den lite sent men orkade inte slänga mig heller så det fick bli ett vackert mål istället..

Totalt sett så gjorde vi en taktiskt riktigt bra match. Vi gjorde exakt som vi hade lagt upp och lät Sprint ha boll bak och sen kontra dom i sänk.

Sprints problem är samma som det var för ett par månader sedan, ingenting har ändrat sig. Vi i Ås är taktiskt bättre skolerade och det visade sig idag.

Det som är lite kul är att Gard skriver på hemmsidan att dom saknar massa spelare... vilka då? Två st är långtidsskadade. I Övrigt ställer man ett lag på benen varav 6-7 st spelat div 2 fotboll i år, 4-5 st var ordinarie i div två ifjol och 8st som ska utmana direkt för startelvan. Det står även på hemsidan att man avslutade med 5st jr/pojk spelare, jag räknade till 3 som inte tillhör A-truppen och en som är jr.  Alla dom här ursäkterna på juniorspelarna som kommer upp måste ju vara lysande för deras självförtroende :) Vad skönt det måste vara för dom att match efter match läsa att det är tack vare dom som laget förlorar... Det är spelarutvkeckling det =)

Vi startade med två juniorer och avslutade med 2 pojkspelare och 3 juniorer sista 30 mins.
Ser bra ut inför Skaw Cup!

Nära skjuter inte gammal älg

Relativt nära i tipset, men Turkiet var rimligt nära en förlängning också!

Är nöjd över att jag la 200 kr på oavgjort i halvtid så jag fick in lite dollars där. Dock hade ju andra halvlek varit roligare om man fått sett den... Helt fantastiskt att världens rikaste land inte har råd med ström!!

Nej, dax för att köra mitt kvällsprogram... cheeriooo

En trött onsdag med EM

Har varit en relativt seg dag av någon anledning. Blir en stor skopa slappa ikväll framför EM semin mellan Tyskland och Turkiet.

Hur går det då i den matchen? Jo, det kan jag berätta...

Det kommer vara en jämn och tät match i 70 minuter innan Tyskland tillslut går ifrån och vinner med 3-1.

Så, nu vet ni... =)

Imorgon ska jag iväg och kolla på min nya lägenhet tillsammans med ägarna för att se vad som ska åtgärdas innan jag flyttar in. Blir skönt att äntligen få en egen lya. Den enda nackdelen är att den ligger 5 m från krogen... hmm... :)

Drar f ö till Sverige på lördag. Ska på släktträff utanför Uppsala på söndag och sedan blir det en visit i Västerås ett par dagar.

Cheerio!

Bilder från matchen igår





Första vinsten 2008

Kom på att gårdagens seger var min första i år...

Träningsmatch:
Sprint A - KFUM Oslo 2-2

Serie:
Sprint B- Sparta B 1-4
Sprint B-Mysen 1-1
Sprint B-Lisleby 2-3
Ås-Moss B 6-2

Seger i min premiär!

Vi mötte ett relativt starkt MFK 2 som hade 5-6 man från A-laget med. Vi gjorde en väldigt bra match, var relativt starka bakåt och väldigt bra framåt.

Själv så hade jag en ok match. Skulle tagit första målet, men eftersom det var Reier som sköt så var det ju lika bra att släppa den ;) Gick fint via en back stople in i bortre krysset. Men som sagt, det skulle jag tagit... Andra var inte så mycket att göra åt, dom kommer fri mot första stolpen, där står jag, spelar istället i sidled till en kille som bara har att slå in den.

Första halvlek slutade således 2-2. I andra så gjorde Moss en del omrockeringar som faktiskt gjorde det bättre för oss och dom var inte så farliga. De hade ett skott på utsidan stolpen, men det hade jag koll på, sen var det bara några inlägg och genomspel att plocka upp.

I lördags så förlorade mitt junior lag mot Rygge med 3-0. Vi kom med 12 spelare och ingen keeper... hade vi haft en riktig målvakt så hade vi inte förlorat om vi säger så... vi spelade bättre men men...

Blir spännande i Skaw cup där vi ställer med ett starkt lag. Grabbarna har målsättningen att gå till final, så det blir kul!

Glad midsommar!?

I normala fall så borde jag sitta med en nubbe i ena näven och en sur-sill i andra just nu. Men jag är ju i Norge...

...eftersom det inte firas midsommar här så spenderar jag dagen på jobbet och kvällen i Ås på träning. Åkte in med papperena idag till förbundet så på måndag så blir övergången (utlånet) registrerad och jag blir spelklar till mötet mot Moss 2.

På lördag är det dags för juniorernas sista match före sommaren. Den går av stapeln på Rygge Idrettspark kl 15.30 för den som är speciellt intresserad. Ska dela ut rollbeskrivning för 4-2-3-1 ikväll till dem som är på träningen tillsammans med lite generella riktlinjer. Hoppas på en stark match av grabbarna som avslutning innan cupen i Danmark och sen Norway Cup.

Imorn blir det ett späckat schema med keeperträning kl 11 för Korsnes och Björn-Erik, följt av en tur på spenst och sen ut till Rygge. Vad kul det ska bli! :P


Bra start!

Igår gjorde jag debut som huvudtränare för Ås Juniorlag. Vi vann med 3-0 mot Rakkestad i en så småningom säker seger.

Vi var hela tiden det bättre laget men hade vissa problem defensivt i första. Framförallt så höll vi inte linjen och ytterbackarna blev stående för högt upp vilket öppnade ytor på kanterna och 2 mot 2 lägen mot mittbackarna. I halvtid klev jag in och pratade med våra ytterbackar och berättade hur de skulle göra vilket gjorde andra halvlek mycket bättre defensivt.

Offensivt så spelade vi rätt så bra, blir lite för enformigt ibland och mot bättre lag kan det innebära problem. Dock finns det en hel del individuell kvalité som gör att det löser sig :)

I slutet på matchen så försökte Rakkestad flytta upp mer folk och vi gjorde några korrigeringar på vårt centrala mittfält för att stänga ytorna framför backlinjen. Det lyckades bra och dom kom inte till en enda farlighet i andra halvlek...

Måste säga att jag är nöjd med första matchen, men såg också mycket som kan bli bättre. Den sista matchen för våren är på lördag borta mot Rygge 15,30. Skulle vara kul att göra en bra match där också!

Debut

Har precis kommit på att jag inte har en aning om vad jag ska göra i sommar. Hade planer om att dra en vecka till Sunny Biaatch men hade tydligen ingen polare som har pengar i pungen...  Funderade på att dra upp till Jointmans grillkiosk och köra en Hård Homo Sommar, men då ska han ha massa andra jävla besök.

Hmm...  vad fan ska jag göra i sommar??

Ikväll gör undertecknad debut som huvudtränare för Ås junior lag när de har match. Har inte träffat grabbarna ännu så det blir ju intressant. Kommer bara se matchen och studera svagheterna, möjligen komma med några pointers i halvtid... Blir kul, det enda negativa är att jag kommer missa första halvlek på Sverige-Ryssland!!

Sitter och ser på nyhetsmorgon på tv4 och ser att signalspanings förslaget verkar bli uppskjutet iaf, med lite tur blir det aldrig av! Förstår inte vad FRA ska göra med mina mejl...

Nej, nu är det dax att gå upp på Bellevue och köra en morgonträning med Dahlberg och Björn-Erik...

Arbei

*puh*

Har i två dagar jobbat röven av mig för att få iväg en sändning till Kina. Men det är ju kul att jobba också när man har ett stort ansvar och en deadline att jobba mot...

I helgen var jag ner till Göteborg en tur på söndag eftermiddag och sov över hos min kusin (egentligen kusins barn..). Skälet till denna visit var för utom att slappa, även att hämta en temperatur logger som åkte med till Kina. Var väldigt trevligt där och hon bor ju helt perfekt bredvid Liseberg och på en gata som inom 100m har en affär, en pizzeria, en thai restaurant, en lite finare restaurant, en videouthyrningsbutik och en tobaks/spel affär. Det är ju sådär jag vill bo! Nu måste jag åka bil i 8 minuter om jag ska käka, 7 min om jag ska handla och 10 om jag skulle få en idé om att hyra film... Helt värdelöst med andra ord.

När det gäller fotbollen så ska jag få i ordning alla papper för utlåningen till Ås. Såg att MFK hade målvaktskris, men eftersom dom inte ringt än så antar jag att jag helt enkelt är för dålig. Skönt =)


Långt hår måste bli kort

Fredagen den 13:e. Vad kul det ska bli!!

Sitter på jobbet den sista lilla stunden innan vi ska dra iväg på sommarfest med mat, öl, vin, kvi.. näe.. men sång!  Hann inte bli spelklar till dagens toppmatch i div 3 mellan Ås och Kvik-Halden. Trist, men jag får lira nästa istället.

Helgen känns som om den blir rätt så späckad på saker att göra. Lördagen är dedikerad till ett gym pass och framförallt Sverige-Spanien! Har även noterat att om Sverige går vidare så väntar troligen Holland i kvarten... good luck Chuck...

Ja, helgen ja... På söndag så har jag målvaktsträning med lite ynglingar kl 10 och 11. Sen drar jag nog direkt till Göteborg för att hälsa på min kära kusin Marlene och hämta temperatur loggers som vi ska använda i en frakt på måndag...

Men nu måste jag faktiskt åka och klippa mig, kan inte gå med keps hela livet...


Sååja...

Då var vi tillbaka på 5 besökare per dag, sådär som det ska vara när man skriver blogg. Ni vet, man bildar opinioner med allt klatchigt man skriver och folk kan inte slita sig från din blogg.

Så är väl inte fallet med min, men det är kanske lika bra. Det står ju inte direkt något spännande här ändå...

Ska iväg o träna med Ås nu, blir kul.

Såg mig själv på bild i Moss Dagblad idag, gick under benämningen "Keeper-reserve" .... grr.. jäävla journalister =) Hade dessutom absolut fulast skor av alla på bilden, ett par Croc. I know, I know, dom är sjukt fula så man borde inte äga ett par, men dom är också sjukt sköna att gå i efter x antal timmar i fotbollskor och värme. Personligen tycker jag att ordet "reserve" borde klippts bort tillsammans med mina skor :)

Skön start på EM

Trodde faktiskt inte att Sverige skulle vinna igår, men till och med sidleds-Danne var ju helt okay :)

Var hos Bård och fick stekt makrill (för första gången i mitt liv) och öl till middag så kollade vi på Sverige efteråt. Matchen i säg var väl sådär med ett Grekland som ville locka upp svenskarna och ett Sverige som inte gick på den gubben, men höll lite för lågt tempo i anfallsspelet tillsammans med för dålig rörlighet.

I måndags tränade jag med Ås, var en bra träning som var anpassad mer till målvakter än vad jag upplevt hittills iår. Helt okay tempo också på träningen och dom har ett par vassa forwards som håller god klass.

Om inte det händer nått märkligt de nästa dagarna så kommer jag att acceptera ett utlån till Ås med 3 dagars returbiljett. Ska även få pröva mina tränartalanger (??) där med deras juniorlag. Som tur är så tränar dom tillsammans med A-laget så det blir bara en gång extra i veckan. Det ska blir riktigt kul!

Sen ska jag träna med Sprint dom dagarna Ås inte tränar och köra lite extra på det över hösten och satsa rejält till hösten, kanske gå tillbaka till Sprint, kanske gå till en annan klubb, kanske ta nått provspel hemma i Sverige.

Det är en bra plan iaf, men det är länge kvar...

Nu ska jag på jobbet!

Cheers!

Sverige, Sverige, Grekland?

Förra veckan flög jag till Sverige på torsdag morgon. Klev upp otroligt tidigt (typ 5.30) för att köra upp till Gardermoen och sätta mig på flyget till Stockholm Arlanda.

Väl där så blev jag hämtad av far och vi åkte via Lövstalöt vidare till min brors student. Vi väntade en timma i skuggan med ett par öl för att stå där i ca 20 minuter när dom väl kom ut. Studentmiddagen blev på Odinsborg i G:a Uppsala med Studenten, Elin (syster), Emma (syster), Kerstin (mor till de tre innan), Farbror Magnus, Far och jag.

Jag och Erik åkte sen vidare ut på fest såklart och hade en väldigt trevlig kväll. Träffade många gamla bekanta och även några nya bekanta...

Fredagen blev rätt soft med flyg tillbaka på kvällen. Mitt plan var dessutom inställt, så jag fick vänta en dryg timma extra. Gjorde mig inte mycket, hade köpt Nick Hornby's 'Slam' på engelska som jag läste.

Då kan jag ju fortsätta med att berätta att lördagen spenderades på Ekholt kunstgress i ca 3 timmar där jag höll i målvaktsträningen på ett talangläger och sen var det matcher på kvällen som jag evaluerade. Söndagen fortsatte det med matcher på förmiddagen som evaluerades och gavs feedback på kontinuerligt. Allt som allt väldigt kul men också rätt jobbigt.

Såg Sprint spela 0-0 i går kväll också. Bästa insatsen jag sett i år av laget. Själv ska jag träna med Ås ikväll, måste ju röra lite grann på mig jag också... ska dessutom ta en löptur efter EM-matchen ikväll hade jag tänkt.

Imorn smäller det: Sverige-Grekland....!!!!!

Är du carry-on bagage?

Är lite trött. Ska iväg och hjälpa till på den andra dagen av talanglägret även fast jag hellre skulle vilja sova just nu... :)

Kommer med mer ikväll efter Sprint kampen...

Derby

Idag är det då dax för andra omgången i cupen och Sprint tar emot storebror Moss FKBellevue.

Det är fint väder, en dålig plan och två lag i dålig form. Alltså ligger det tillrätta för att bli en jämn match med mycket kamp och många åskådare.

Var med och tränade igår och pratade även med de två assisterande tränarna om det som hände på min sista match. Var kul att träffa alla igen och hoppas att de gör en bra prestation ikväll.

Jag ska ta ett beslut i helgen efter att jag kommit tillbaka från Sverige om hur jag ska göra med min framtid i Sprint efter möte med sportchefen och huvudtränaren.

Åker till Uppsala imorgon för att se min lillebror ta studenten. Lite svårt att förstå att det är dax för det redan... :)

Cheers!

TuesdayisthisdaywecallthedayafterMonday

Sitter på jobbet, fått en liten andningspaus och passar på att dra ner några rader här.

Igår var jag och såg Sprint B förlora mot Rygge. Missade första 20 minuterna pga att jag inte hittade vägen till planen.. det är helt fantastiskt i en så liten by, men men... Väl där så bjöds vi på fint väder. Fotbollen var väl inte något vidare men det var kul att träffa en hel del av grabbarna som kikade på.

Resultatet skrevs till 4-2 efter en andra halvlek som var bedrövlig av Sprint. Det var samma saker som vanligt som inte stämde: Man klarade inte av att hålla ihop laget, avståndet mellan mittfält och backlinje blev alldeles för stora. Inga kreativa löpningar. Stressade med boll och få uppspelspunkter. Saknar att ingen tar tag i det och tvingar hem laget, komprimerar och kontrar i 5-10 minuter för att komma in i matchen. Det gjorde att Rygge som såg ut att ha en lite klarare spelidé lyckades med den när man fick ytor och vann förtjänt matchen.

Efter matchen så åkte jag hem och tog på mig löparskorna. Var ute i drygt 40 minuter och kände efteråt att jag kunde faktiskt hållt på ett tag till.

När jag tar en löptur så ställer jag timern på mobilen och sen löper jag tills den piper och då vänder jag. Igår så hade jag samma tid på uret som i torsdags, men kom 5-600 m längre innan det pep. hmm... dessutom så höll jag ett bra löpsteg i långa uppförsbacken på slutet. Helt fantastiskt skönt. Blir en längre tur nästa gång.

I morse drog jag upp på bellevue och körde snabba fötter och spenst i ca 35 minuter, avslutade med lite halvvolly. Jobbigt, men viktigt för att inte tappa snabbhet (som om jag har nån...) och framförallt spänsten nu när jag löper så mycket. Dock så kände jag fortfarande av högerfoten som smärtar när jag slår till bollen....

Jag erbjöd mig att ställa upp för klubben på bänken mot MFK i cupen imorn om man vill ha lite mer rutin på bänken och då träna ikväll, har inte ens fått ett svar ännu... Vaknade nämligen inatt av en dröm där Rene blev frilägesutvisad...

Hoppas det kommer många upp på Bellevue imorn och stödjer Sprint!

Cheers!




Sunday afternoon

...spenderades på bryggan nere i kanalen. Bård bjöd på födelsedagsmiddag och vi spenderade 4 timmar i solskenet.

Igår blev det som vanligt, helt villt. Var en kul dag med ett besök på x3m cup i Halden, snackade med några svenska mjukbandy nötter. Utgång blev det i Fredrikstad och på Tiger, helt värdelöst. Har kommit fram till att jag tycker det är sjukt tråkigt på den köttmarknad som kallas krogen. Helt ärligt var det roligare att åka bil mellan Halden och Fredrikstad än att gå ut på krogen... men det gick ju ett par laxar för det... suck...

Sprint förlorade som befarat igår och mer oväntat så lyckades MFK bara få oavgjort hemma mot Kongsvinger. Det är riktigt dåligt om man nu ska satsa och gå upp. De har spelat dåligt hela året, vilket jag inte riktigt förstår varför. Får se om det kanske lossnar på onsdag i cupen, mot Sprint...

RSS 2.0