Städhjälp, fredagsöl och döden?

Jag har gjort klart med städhjälp i form av två stycken 16 åriga flickor som ska skrubba min våning en gång i veckan. Ska bli ruggigt skönt att slippa städa och kunna fokusera på allt snickrande istället, hehe.. Sen får vi väl se hur seriösa dom blr, bådade inte gott när det första de ville ha var en extranyckel och började prata party party... hmm..

Ska snart iväg och träffa några guys och ta en gammal klassisk fredags öl som, om jag känner mig själv, fort blir 10 stycken och rejäl fylla. Hade faktiskt tänkt att köpa mig en flaska bourbon på vinmonopolet, men klart som fan att man i det här kommunist landet stänger kl 5. U-land!

Måste även meddela att jag har nått som typ rycker i kroppen, strax under revbenet till vänster. Ungefär som om hjärtat slår för mycket, fast det är inte hjärtat. Frågan är vad fan det är. Fortsätter det efter helgen så måste jag nog gå till faster doktorn. Fast det kanske bara beror på att jag inte tränat så mycket på slutet. Jaja.

Sup och svälg, trevlig helg!

Jag känner en Anna

Det finns en tjej som av misstag har hamnat i Kalmar för att studera. Hon är egentligen från Oxelösund och förstår nog inte helt själv varför hon valde att studera istället för att bara glassa runt. Anna som hon heter är en väldigt begåvad tjej med en väldigt bra humor och minst en fot på backen i alla lägen. Sen så ser hon också väldigt bra ut, riktigt sexig om jag får säga det själv. Och hon älskar fotboll!! Den här Anna är min kompis. En riktigt cool kompis som jag är glad för att av misstag sprungit in i. Vi har rätt lika musiksmak, rätt lika syn på livet och är helt enkelt lika jävla sköna båda två. Här är Anna:

Livet efter fotbollen

Åkte hem tidigt från jobbet idag, har jobbat för mycket den här veckan så det var inga problem. Tyckte först det var hur skönt som helst att vara hemma till 3 och bara slappa och kika lite på tv. Men redan när klockan slog 5 så började jag bli rastlös. Bara skit på tv'n och inget internet (sitter via mobilen just nu) så vad fan ska man göra då?

Detta är ju det negativa med att sluta med fotbollen, inget att göra på kvällarna. Det är sånna här dagar man inser att det kanske inte är så jävla kul i det här u-landet ändå...

Appropå u-land så har jag idag kollat efter att beställa eget internet. I Sverige betalde jag 320:-/mån till Bredbandsbolaget och fick 100Mbit. Om jag betalar lika mycket pengar här (om vi inte räknar med valutaskilnaden) så kan jag få mäktiga 2Mbit... Fattar ni hur löjligt det är?? Dessutom så tillkommer det installationsavgift på 1000:-!!!! Vilka jävla idioter. Känns som om någon försöker råna en samtidigt som dom trycker in en kniv i mellangärdet.

U-land!

Sluta spela?

Jag har den senaste veckan funderat en hel del på att sluta spela fotboll. Har inte bestämt mig ännu men det känns som om jag inte kommer längre och ska jag spela så vill jag göra det riktigt, träna hårt och ofta och spela på en nivå som inte gör att man somnar mitt i matcherna. Det känns lite som om det lixom inte vill gå min väg heller, tänker på knäskadadan ifjol, den stoppade utlåningen till Vålerenga iår och så. Kanske lika bra att lägga av.

Nu har väl årstiden sitt att göra i dom här tankarna, men det är en tanke som växt under hösten i och med att jag tog mitt första tränar gig och inte var helt usel.

Det enda jag bestämt är att jag inte kommer att sitta och åka någonstans för att spela division 3 fotboll.

Jobba som chattare?

Sitter och försöker chatta med Skandiabanken i Norge. Just nu så är det mest en envägskommunikation. Han har klämt ur sig "Hei" på de första 10 minuterna... Men tänk vilket jobb. Någon frågar dig: Vad gör du på banken? Jag chattar. Hmm.. och den som är ansvarig där, är han chefs-chattare?

Snön har fallit intensivt här i Norge idag. Jag hatar snö. Eller, hata är ett lite väl starkt ord, men enligt mig så bör man inte utsättas för snö mer än 2 veckor i året. Resten av året borde inte vara under 10 grader.

Kanske ska flytta till LA ändå alltså?

Kjeckt med kylvara

Har haft ännu en väldigt stressig dag på jobbet och tror inte jag kommer härifrån innan fem. Kan meddela att jag vaknade upp i morse, såg ut över Moss och hela skiten var täckt i vitt!! Det har snöat! Och inte lite heller, ca 5 cm låg på backen och bilen i morse, givetvis kunde ingen köra snabbare än 40km/h då så det tog tid att åka till jobbet. Förvisso var det halt, men kom igen...

Såg en ruggigt kul film i går: Burn after reading. Brad Pitt är helt underbar, George Clooney och John Malkovich likaså. Sen dräper han vad han nu heter som spelade chef i "Thank You For Smoking" (också ruggig rulle btw) hela skiten på slutet så man håller på att dö av skratt. Mycket bra bröderna Coen!

Mer jobb! Vad kul det ska bli!

Juldagskryzzz?

Sitter och planerar inför den årligt återkommande juldagskryssningen som ska ta plats på, ja, kanske inte juldagen... Rykten gör gällande att en ordinarie crew-member inte kan åka på juldagen och önskar att flytta på det hela till mellandagarna och då helst den 27:e. Fan, då riskerar man ju att vara nykter mitt i vintern. Skandal!

För mig går dock problemet lite djupare än så. Om det inte blir juldagskryss så blir det ju juldagsutgång, men vart? Juldagen är ju lixom till för hemvändare och jag vänder ju ingenstans, knappt på dansgolvet. Ska jag då gå ut i Uppsala, hur kul är det. Eller vad händer. Hmm. Detta måste funderas på. Bråttom är det också, snart jul!

Skyldig 4000 dollar?

Har varit hos en specialist läkare idag för att utreda varför min näsa inte vill vara lika bra som andras näsor. Fick göra ett allergitest som visade saker jag redan visste, men norskar är ju norskar. Den godaste doktorn kom dock fram till att jag hade en sned näsvägg som hindrar luftintaget på vänster näsborre och i den andra rackarn så var det en uppsvälld näshinna eller nått liknande. Hans förslag var att operera till näsväggen och eventuellt också bränna upp slemhinnan, eller ja, delar av den iaf. Tror jag går för det. Sjukt less på att alltid vara lite täppt i snoken. Fram med kniven bara!!

När jag ändå var nere på stan så passade jag på att äntligen köpa en ljudkabel så jag kan se på mina kära Californication avsnitt med bättre ljud än PC-ljudet. Fattar inte att jag inte gjort detta tidigare...

När jag sedan kom tillbaka till jobbet så fick jag se de otroligt bra bilderna på en krossad flaska från vår senaste leverans. Det var 4000 dollar åt helvete. På mitt ansvarsområde givetvis. Dagen kunde fortgått på ett bättre sätt...

Californication

Igår såg jag de 5 första avsnitten av säsong 2 och jag måste erkänna att jag är ett stort fan av serien. Den får mig att vilja vara en försupen författare och flytta till LA. Försupen tror jag att jag skulle klara bra, men tyvärr så skulle jag nog inte kunna skriva en bok om så mitt liv hängde på det, saknar kreativitet, förutom vid deklarationen då...

Fick nått ryck igår och städade lite hemma igår, ryckte av lite luckor och skrev en lista på vad jag ska tjacka till lyan. Obetydliga saker som gardiner och skit ska på plats. Trivs väldigt bra i min lägenhet, synd den inte ligger i LA...


Heter Falukorv bara korv i Falun?

Då är jag åter på jobbet efter en intensiv Sverigeresa. Den söta lilla Mercan klarade av 115 mil på fyra dagar, dock klarade den sig inte genom besiktningen helt och fullt. Tror att jag fortfarande är bakfull så texten som skrivs här nedan kanske inte är helt sammanhängande och inte helt förstålig men kanske blir den helt på svenska...

Resan började på torsdagen då jag i brist på sovplats i Västerås tog in på hotell Stor-Lodet i Karlstad. Mycket trevligt som vanligt och mycket imponerad av hans nyinköpta HD-projektor. Måste ha en sån där jag också... Avresan från Karlstad gick fint om än tidigt och inga problem uppstod på vägen till Västerås. Kom in tidigare på besiktningen också och dödade ca en timma på stan innan jag käkade lunch med min gamla chef på Posten Kundtjänst. Följde sedan med upp på den gamla arbetsplatsen och pratade med folk i en dryg timma om allt möjligt. Mycket trevligt att träffa alla!

Tog ett besök hos Malla innan färden fortsatte till Uppsala där en leverans från jobbet gjordes till en professor innan middag hos far. Middagen var väldigt god och sällskapet var likaså av mycket god art. Det var mina två systrar och min bror med bihang (flickvän) och en alltid lika glad stor-waffe som hade slagit till stort och lagt fram påskduken. Tyvärr var jag lite stressad och besöket alldeles för kort. Avresa mot Falun 18.15, endast 1,5 timma efter ankomst.

Nu märker jag att det här blir ett jävligt långt inlägg. För i Falun var det sjukt kul. Och det skulle man ju vilja skriva om. Samtidigt så är det mesta som hände på fredagen av någorlunda diffus karraktär, men det var jävligt kul. Lördagen blev minst lika bra om inte bättre t o m. Hängde med mycket trevligt folk och måste säga att det var sjukt kul att träffa dessa fyllon :P

Har inte riktigt balanserat böckerna efter helgen men ett överslag säger att det landade på ca 4 laxar. Ungefär som en utlandsresa alltså. Men vem vill åka till utlandet när man kan åka till Falun?

Resan hem var dock otroligt jobbig. Var tvungen att stanna en massa gånger för att få luft, dricka kaffe och gå lite för att inte somna. Konstigt med tanke på att jag sov så skönt natten till söndag...

Rangers-Penguins 3-2.

Sverige

Detta underbara land som väntar på min ankomst. Ja, planen var att jag skulle åka tidigt idag och vara framme i Västerås till kl 4. Nej, jag packade ingenting igår kväll och har fortfarande inte gjort det. Och ja, jag sitter på jobbet trots att jag har semester.

Problemen, som oftast är mitt eget fel, började när jag glömde fixa sovplats i Västerås för länge sen och istället bara frågade mina tre bästa kompisar för nån dag sen. Den ena svarade nej och de andra två svarade inte alls. Det är intressant. Horungar!! Så nu funderar jag på att bara ta det jävligt soft idag, åka på gymmet, klippa mig, städa lite hemma och sen åka. Åka till Karlstad och slagga hos Stor Lodet, för där finns det alltid sovplats. Sen åka till Västerås på morgonen och besikta bilen, käka lunch med mina gamla jobbarkompisar och skita fullständigt i dem som inte orkar svara på mina frågor.

Ser fram emot besöket i Uppsala hos farsan, litar på att han kockar iordning en rikitgt fin middag. Sen ser jag ännu mer fram emot att åka vidare på fredag kväll upp till Falun och par-par-par-paaaartyyyy!

På vägen hem ska jag försöka stanna på IKEA och köpa med mig några saker till jobbet och hem. Ska även försöka köpa med mig någon alkohol hem. Hmm.. och ska försöka att inte bränna hela kreditkortet på en helg...



Horungar!

www.100horungar.se

Imorgon åker jag. Äntligen får moderlandet en efterlängtad visit efter 3 månaders exil.

Ja, jag vet att jag inte uppdaterat så mycket, men jag har faktiskt mycket att göra på måndagar och tisdagar. Idag har jag inte gjort ett skit dock, så jag borde kunnat skrivit några rader. Men så här är det va: På min nya plats så är mina skärmar (kör givetvis två-skärmssystem) riktade ut mot mina medarbetare vilket drastiskt drar ner min slacker tid och konstigt nog ökar min arbetseffektivitet. Who would have known!?

Har spenderat en hel del tid på att fundera.

Nu kom chefen, adjöss

Bara nakna andetag

Då var det fredag igen!

Ska precis åka från jobbet efter att ha spenderat de sista 2-3 timmarna skruvandes möblemang från moderlandets största export, IKEA.

Funderar på om jag ska åka med upp på gymmet och rycka i lite vikter innan man sätter sig i soffan och sprätter en kall. Fördelen (för inte är det en nackdel?) med att vara fotbolls "ledig" är att man kan ju dricka spriiit varje kväll, fy fan va gott :P
Säger som en i mitt f d juniorlag: "Va? Har vi inga träningar den här veckan, fan, då finns det ju ingen anledning att vara nykter nån dag i veckan!"
Mitt svar var givetvis: "Grattis"

Imorgon ska Sprints öde avgöras, match mot serietvåan Lörenskog hemma på åkern Bellevue. Vid förlust är det div 3 nästa år med största säkerhet. Vi får hoppas på seger då...!

Funderar på att åka in till Oslo i helgen och hälsa på Raggarn som ska dynga och göra byn osäker för alla kvinnor. Ska kontrollera med bankboken först om det är ok att åka iväg... :)

Ser fram emot Sverige resan nästa vecka. Hotellet i Falun bokas på måndag av min kära Scandic-arbetande släkting Marlene, mycket bra, väldigt billigt. Har dock så mycket folk att träffa så att 4 dagar blir i det minsta laget, kanske måste utöka ledigheten... hmm...

Antar att mitt hemma internet dör som vanligt ikväll så det här är väl sista pipet för helgen. Pip!

Slött

...med bloggande är det nu. Kan hitta på två relativt trovärdiga orsaker:

1. Jag jobbar faktiskt om dagarna och har inte tid att blogga...
2. Det händer inte så jävla mycket i mitt liv

På punkt ett kan vi konstatera att det inte låter speciellt trovärdigt men faktiskt är någorlunda sant. Har varit full fart den här veckan och det är väl positivt det....

När det gäller punkt två så är det ju egentligen jävligt sad. Men vem fan vill läsa: "Idag klev jag upp, åkte på jobb, tränade lite, åkte hem, sov" varje dag lixom...  det är ju ungefär som att se färg torka...

Nu är inte mitt liv som en intorkad färg, det är mer som en kamelont färg, skiftar färg med jämna mellanrum och hinner aldrig riktigt torka...

Ska iaf till la suede nästa vecka, ser fram emot en bra fest i Falun och att träffa gamla bekanta.

Nu: Iväg på träning
Ikväll: Se på de första avsnitten av Chuck säsong 2

Tankade ner nya House och Two and a half men avsnitt igår, rätt kul att man ser dom en dag efter de gått på tv i USA. I looove my internet....

Skål!


Här kommer vintern...

Jaha.

Ännu en helg utan internet. Förvisso gjorde det ingenting då jag inte var hemma särskilt mycket...

I lördags var det avslutningsfest med Ås. Och nog blev vi fulla alltid.
Jag hamnade av någon mystisk anledning i Ski och sov nån timma på en lagkompis soffa. På söndagen spelade jag min första och sista b-lagsmatch i div 6 vilket var en typ av upplevelse. Framförallt med ett väldigt tungt huvud...

Somnade direkt när jag kom hem runt 7 på söndag kväll och vaknade 12 timmar efteråt...  :P

Varit en stressig dag på jobbet idag med en sändning till Kina och lite annat smått och gott. Blir kvar ett par timmar till...

Har bestämt mig för att dra till Sverige den 23/10. Ska besikta min bil som just nu står still pga trasig styrning och åka till Falun på födelsedagskalas på fredagen. Ska även klämma in ett besök i Uppsala hos nära och kära.

Skål!

Eden Toretrög

..kan vara ett av de bästa nicknames jag vet. Men han var/är nasty också...

Hade min sista träning med Ås igår. Avslutade dåligt, precis i linje med resten av min tid där. Regnet öste ner och det var kallt som fan, ville bara vara hemma och kolla på säsong 3 av Weeds, men men...

På lördag är sista seriematchen mot Sprint på Bellevue. Jag har som sagt bestämt mig för att inte spela, tänkte att det blir lite fint att säsongen avslutas på Bellevues bänk, precis som den startade! :) Dessutom så får jag spela med b-laget i div 6 dagen efter avslutningsfesten, bakfull som aldrig förr och troligen ska jag spela ute. Kan bli jävligt intressant :P

Just nu är det mycket som går genom mitt huvud. Vart ska jag spela boll nästa år? Ska jag bo kvar här eller flytta "hem" till Sverige? Det är nått med hösten och säsongsavslutning i fotboll som alltid får mig att fundera. Och är det nått jag är bra på så är det att fundera....

Analyze This

De va dede

Sen kväll på jobbet idag. Mycket att göra. Vet inte om det är bra eller dåligt.

Spelade min sista match med Ås igår. 3-3 mot MFK 2. Rättvist resultat men överskuggat av en riiiiktigt fet miss av mig.

Gör väl kanske min bästa match för året totalt sett. Var bra med fötterna, bra i fältarbetet och hade helt enkelt en bra dag på jobbet, i 87 minuter...  Sen kommer det en frispark från 25meter som Jon-Andre tar. Han har ju ett bra skott och det ser ut som att det blir ett jävligt bra skott runt muren och upp mot krysset, jag är med och ska precis till att slänga mig när jag upptäcker att det inte alls är ett bra skott utan bara en jävla skruv. Jag är redan på väg mot krysset och bollen kommer mot mitten av målet. En riktig felbedömning av bollbanan och 3-3 är ett faktum.

Givetvis är jag sjukt besviken på mig själv för den där missen och att jag gjort en liknande tidigare. Hade problem med att sova igår, var tvungen att sprätta flaskan och ta ett par whiskeys.

Har pratat med ett par målvakter om det där. Hur man kan missbedöma bollbanan så jävla grovt. Och de menar som jag att det är sjukt svårt när det är mörkt och du har lågt placerade lampor kring planen. Jävligt svårt att bedöma avstånd helt enkelt...  Dom har dessutom placerat lamporna så genialt i Ås att bollen vid hörna går rakt i lampan om ni fattar. Hade en utboxning där jag bara gissade på att bollen var där i krokarna... 

Jaja, det är bara att glömma, likt förhoppningarna om att få lira med Moss nu efter en sån där tabbe :P Dom förhoppningarna var väl inte stora innan matchen och inte fan är dom större nu =)

Vi har ju en match kvar i serien mot Sprint 2 borta nästa helg, men den bestämde jag mig förra veckan för att inte spela. Känns meningslöst när det inte betyder nått. Och det är väl kanske en annan grund till att jag inte presterat så pass bra som jag borde gjort i Ås. Har helt enkelt inte riktigt brytt mig tillräckligt mycket. Nivån är dålig och ingen riktig känsla för klubben gör det svårt att få ut max. Kan ju inte direkt säga att man spelar för pengarna heller =)

Nu är frågan vad man ska göra på kvällarna framöver. Och vart man ska spela boll nästa år...

I did absolutely nothing, and it was everything that I thought it could be

En helg till har lämnat oss. Vad har vi lärt? Inte ett skit.

Fan va härligt.

Gjorde inte mycket i helgen. Eller ja, lördagen så var jag ju aktiv som tidigare noterats. Söndagen däremot spenderade jag görandes absolut ingenting. Och det var fantastiskt.

Jag tänkte ett tag åka ut till jobbet för att förbereda lite inför veckan, men då började det åska, blixtra, regna och blåsa. Jag förstod vinken och stannade hemma.

 Dagens största ansträngning var när jag lagade middag:

Fläskfilé stekt i olja och vitlök plus ris o bea. Var gött i göttgött.

Ska ta en kort arbetsdag idag, ska hem o sova en timma innan matchen ikväll.

Skål

Loerdag

Hämtar min bil på jobbet och tänkte att det var lika bra att gå in och surfa lite eftersom internet inte är nått för mitt hem... Hämtade el big cohona et al på flygplatsen igår vid halv 2. Jag körde lite tidigare eftersom det regnade ca 1 meter i sekunden och tänkte att det skulle ta lite längre tid att köra. Men jag åkte ju en stor fyrhjulsdriven Land Rover Discovery så den möörshade ju bara på. Jag kom fram till kl 1 och det gjorde mig ingenting, av nån anledning så tycker jag om flygplatser. Givetvis så var mina passagerare inte direkt först ut ur flyget, mer sist. Tror dock det var till min fördel då jag mottog min lön för resan i form av en stor whiskey, mums! :) Kom hem lagomt till stängning på krogen så givetvis så kom det en vän som skulle med upp och snacka skit. Landade i sängen kl 4 och känner mig rejält opigg idag. Var iväg på en oinspirerande träning i Ås och ska nu ladda för en riktigt schön hemmakväll. //Trötter #3

TGIF

Då var det fredag igen. Jippi. Eller nått sånt.

Idag så har jag tränat, gjorde ingen speciellt bra träning idag. Skärpte mig först på slutet när jag blev förbannad. Förstår inte att jag inte kan ha den inställningen hela tiden... hmm.. psykolog besök?

Ska åka och hämta min chef och hans familj inatt på Gardermoen. Ankomst är beräknad till 01:15. Vad kul det ska bli!

Needless to say så blir det en lugn helg. Har match på måndag mot just MFK. Blir jävligt kul. Efter det så är det bara en match kvar, Sprint borta, och den funderar jag på att inte spela. Beror lite på hur deras placering är. Vill inte vara den som spelar ner dom en serie...

När serien är klar (nästa helg) så ska jag ta mig en tur till Sverige för att besikta bil, hälsa på vänner och familj och troligen provträna med ett Superettan lag.

Här kommer den utlovade videon från igår:


Bruuum

Svårare att få tid till blogginlägg nu på jobbet, tydligen så ska man inte sitta och surfa massa utan jobba. Hmf, vilka dumheter.

Kom precis in från en riktigt bra arbetstid. Jag och Eivind skulle flytta några boxar till det andra huset här som ligger ca 50 m bort, givetvis var vi tvungna att ta en lastbil till hjälp:


Efter avlastning så blev det en fin naturupplevelse då vi gasade ut på åkern och rätt ut i en backe. Filmade lite med telefonen som jag ska försöka lägga upp här imorn. Tyvärr filmade jag inte avslutningen. Vi skulle upp på vägen igen från åkern, en dryg meter rakt upp. Försökte finköra upp, spann bara (blött ute) så han backade 30 meter och tog fart och hoppade (nåja) upp på vägen och rakt in i ett litet träd.. hehe... sjukt kul!

I övrigt så var gårdagen rätt ointressant förutom att Liverpool vann. Tränade i morse med MFK, gick sådär. Var så jävla stel i benen efter styrkepasset i tisdags att jag hade problem att komma ner. Men jag vann iaf mot Kjell, och det var väl viktigast ;) Är obesegrad nu i 4 raka :P Synd att jag inte klarar av att prestera lite bättre bara, känns som om jag har en liten bit kvar...

Är helt själv på jobbet nu, några har ledigt eftersom det är skol lov och andra åker alltid hem till kl 4. Ska försöka göra ett ryck nu innan jag åker hem och bedriver intensiv slappning.

Cheerioo

RSS 2.0